Hitelmoratórium. Döntések // Credit moratorium. Decisions

Hitelmoratórium. Döntések // Credit moratorium. Decisions

Gepostet von Orbán Viktor am Samstag, 19. September 2020
Hirdetés

A hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és hatvanezer vállalkozásnak jelentett segítséget, decemberig kétezer milliárd forint marad a családoknál és a vállalkozásoknál. A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs javaslata alapján a kormány hamarosan dönt arról, hogy néhány társadalmi csoport esetében meghosszabbítják a háztartások számára nyújtott hitelmoratóriumot január elsejétől további hat hónapra:

– a gyermeket nevelő családoknál (függetlenül a gyerekek számától)

– a nyugdíjasok esetében

– a munkanélküliek esetében

– a közfoglalkoztatottaknál

A vállalkozásoknak be kell jelenteniük, ha meg akarják hosszabbítani a moratóriumot, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg is kapják ezt a lehetőséget. A gyermekeseknek, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek és közfoglalkoztatottaknak semmit nem kell tenniük, náluk automatikusan meghosszabbodik a moratórium – csak akkor kell felkeresniük a bankot, ha a lehetőség ellenére fizetni szeretnének.

Korábban írtuk

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs javaslata alapján minden háztartási és vállalati hitel esetében – a járvány kezdete előtt felvett kölcsönöknél – hat hónapra felmondási tilalmat rendelnek el.