Az MTI-hez eljuttatott közleményben a tárca hangsúlyozta, hogy januárban még egyszer sem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső a rendszerváltás óta. Az idei első hónapban 243578 főt tartottak nyilván, 5 ezerrel kevesebbet, mint a tavalyi azonos időszakban – írták a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataira hivatkozva, amelyek alapján továbbra is feszesnek nevezték a munkaerőpiacot.

Hirdetés

A közlemény szerint a kormány gazdasági védvonalat hozott létre, hogy Magyarország kivédje a recessziót, és egész évben válságálló legyen. A 700 milliárd forint keretösszegű Baross Gábor újraiparosítási hitelprogrammal már 3000 milliárd forintnyi, vagyis a GDP 4 százalékának megfelelő, kedvező finanszírozási forrás nyílik meg hamarosan a vállalatok előtt.

Hozzátették, hogy a mindössze néhány hete kezdődött a Vállalkozások munkaerő-támogatása és a Munkatapasztalat-szerzést elősegítő program már több mint 2 ezer álláskereső foglalkoztatására fogadott kérelmet 2 milliárd forintot meghaladó értékben. A minisztérium szerint ez jelentős mértékben segítheti a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését.

Korábban írtuk