A mai bejelentésnek különleges jelentősége van, hiszen a Samyang döntése nyomán az első koreai gyógyszeripari beruházás…

Gepostet von Szijjártó Péter am Dienstag, 28. Juli 2020
Hirdetés

A Samyang Biopharm 8,6 milliárd forintos beruházással orvosi eszközöket gyártó üzemet hoz létre Gödöllőn, amely első körben 55 munkahelyet teremt, ehhez a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter.

A külügyminiszter szöuli tárgyalásait felidézve elmondta, a koreai vállalatok továbbra is kedvező véleménnyel vannak a magyar beruházási és gazdasági működési környezetről, a következő hónapokban több száz millió eurónyi koreai beruházás érkezik Magyarországra.

A gödöllői a Samyang-csoport orvosi eszközgyártási divíziójának első európai gyára, egyben az első koreai gyógyszeripari beruházás Magyarországon.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a koronavírus-járvány időszakában egyértelművé vált, hogy milyen nagy jelentősége van az egészségügyi gyártási kapacitásoknak, ez a beruházás csökkenti Magyarország kitettségét a nehéz időszakokban is.

Korábban írtuk