Fotó: MTI/Komka Péter
A Tisza-tavi Ökocentrum munkatársa egy kecskét tart kezében Poroszlón 2020. április 23-án.
Hirdetés

Kiss János tájékoztatása szerint a támogatói jegyek hétfőn kerültek forgalomba 5000, 3500 és 2000 forintos értékben. A jegyek mindegyike egy nem névre szóló, az ökocentrum pénztárában történő felmutatás mellett belépésre jogosító, az újranyitást követően 2021. június 30-ig felhasználható utalvány, amelyet sorszámmal ellátva – az ellenérték beérkezése után – postán küldenek meg az igénylőknek.

A vásárlók azonban most nem csupán jogot szereznek Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumának meglátogatására, hanem jelentős támogatást is nyújtanak a komplexum működtetéséhez ebben a nehéz időszakban – fogalmazott az igazgató.

Emlékeztetett: a magyar állatkertek – köztük a Tisza-tavi Ökocentrum is – március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat. Így már több mint egy hónapja jegybevételek nélkül gondoskodnak a létesítmények fenntartásáról, az állatokról és élőhelyeik karbantartásáról. A szigorú takarékossági intézkedések bevezetésének köszönhetően a TTÖC jelenleg is megszokott, 30 fős dolgozói létszámával működik, ám a járvány elhúzódása esetén lehetetlen pénzügyi helyzetbe kerülhet – mondta Kiss János, megjegyezve, ezt szeretnék elkerülni a támogatói jegyek értékesítésével.

Támogatói jegyek igényelhetők e-mailben: bornemisza.andrea@ttoc.hu