Az autópályákon levő benzinkutakon 330-340 forintot is elérheti az üzemanyagok ára. Fél éven belül már ez a második adóemelés: júliusban a jövedéki adó 5,50, illetve 2 forintos növelése, valamint az áfaemelés miatt 19, illetve 18 forinttal nőtt a benzin, illetve a gázolaj ára.

Az adóemelés következtében 184 forintra nőtt egy liter benzin adótartalma. Ebből 120 forintot tesz ki a megemelt jövedéki adó, 64 forint pedig az áfa. Vagy is összességében az üzemanyagokért fizetett pénz 57,5 százaléka kerül a költségvetésbe.

Az adóemelést a benzinpiac nyugalmasabb időszakára időzítette a kormány. Emlékezetes: 2008 nyarán, amikor fél év alatt háromszorosára emelkedett a nyersolaj világpiaci ára, a benzin adóemelés nélkül is 317 forintig drágult. Azóta az olaj ára 150 dollárról 70 dollárra esett – igaz, a forint tíz százalékkal gyengébb, mint akkor. Mivel további áresést a szakértők nem valószínűsítenek, s a forint erősödése sem várható, ez azt jelenti, hogy végleg búcsút mondhatunk a 300 forint alatti benzináraknak. Sőt, ha az olaj ára ismét 100 dollár fölé kapaszkodna, 400 forint környékére a is emelkedhet az üzemanyag átlagos ára.

Európai összehasonlításban a magyarországi benzinárak ugyanakkor még az adóemelés ellenére sem tekinthetők magasnak. Előtte ugyanis a kormány évekig nem változtatott az üzemanyagok adószintjén.

Csehországban például jelenleg 325, Szlovákiában 320 forintba kerül egy liter benzin, igaz, Ausztriában a tankolás megúszható literenként 305, Romániában pedig 250 forintból. Németországban s Franciaországban pedig csillagászati, 350-340 forintos árakra számítsunk.

A jövedékiadó-terhelést tekintve hazánk szintén a középmezőnyben helyezkedik el. Térségünkben Romániában vagy Lengyelországban alacsonyabb, Szlovákiában és Csehországban magasabb jövedéki adót szed az állam, az osztrák szint pedig nagyjából megegyezik a hazaival.