A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok tevékenységének köszönhetően az ország egyre rosszabb helyzetbe kerül. Jelenleg már a 80 százalékot is meghaladja az államadóság, így egyértelműen látszik: a brutális megszorítások teljesen feleslegesek – mutatott rá Ágh Péter.

Az MSZP gyakorta hangsúlyozza: büszke az eddigi teljesítményére. Holott az, hogy a csőd szélére sodorták az országot semmiféle büszkeségre nem adhat okot – szögezte le a képviselő.

A kormány gyáván belevette a hitelszerződés szövegébe a megszorításokat, így az IMF hitelt lényegében az emberekkel fogja visszafizettetni. Ezért került elvételre a 13. havi nyugdíj, a közszférában dolgozók 13. havi bére, és – tájékoztatott Ágh Péter – ennek estek áldozatul a lakástámogatások is.

A mai napon pedig kiderült: a hitelszerződés még tovább fogja nehezíteni az emberek életét, ugyanis a kormánynak négy milliárd forintot kell arra fordítania, hogy átvilágítsa azokat a bankokat, melyek részesültek vagy részesülni fognak a hitelből – mondta el az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának tagja.

A politikus tájékoztatott arról is, hogy a mai napon a Fidesz írásbeli kérdésekkel fordul Oszkó Péterhez, melyben arról kérnek támogatást: miért kell még további milliárdokat költeni a már korábban is milliárdokkal támogatott bankok átvilágítására?

(fidesz.hu)