Szijjártó Péter kiemelte: a világjárvány nyomán új világgazdasági rendszer és verseny jön létre, amely komoly lehetőséget tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, amelynek gazdaság teljesítményét alapvetően meghatározza az export.

Hirdetés

A magyar vállalatok egyre növekedő részesedésre tesznek szert a magyar exportból – közölte, hozzátéve: ha ez nem így lenne, akkor nem Magyarország adná a 34. legnagyobb exportteljesítményt a világon, azzal együtt, hogy lakosságszám tekintetében csak a 92.

A miniszter szerint számos magyar vállalat olyan exportteljesítményt ért el az elmúlt években, alapvetően a távoli országok piacain, ahonnan a továbblépés már csak akkor lehetséges, ha az adott ország piacán valamifajta jelenlétet hoznak létre. Gyárat építenek, termelésüknek legalább egy egyszerű fázisát az adott országban hajtják végre – mondta Szijjártó Péter.

Ezért kedden újabb támogatási programot indítanak azon magyar vállalatok számára, amelyek már komoly teljesítménnyel, eredményekkel jelen vannak távoli országok exportpiacain, annak érdekében, hogy fizikai jelenlétet is létrehozhassanak. Gyártási tevékenységet hozzanak létre, vagy a gyártási tevékenységük egy részét az adott ország piacán hajthassák végre, annak érdekében, hogy exportteljesítményük még tovább növekedjen – közölte.

Korábban írtuk

Szijjártó Péter elmondta: erre a programra 23 milliárd forintot szánnak.

Augusztus 24-étől lehet benyújtani a pályázatokat, de a regisztráció lehetősége már kedden megnyílik. Az egy vállalat által megszerezhető legnagyobb támogatás 3 milliárd forint – közölte.

Megjegyezte: jogosan a kérdés, miért támogatják azt, hogy ezek a vállalatok külföldön hozzanak létre beruházásokat.

Azért, mert ezek a beruházások növelik az adott vállalat exportteljesítményét, ezáltal Magyarországon is létrehoznak újabb munkahelyeket. A vállalat magyarországi teljesítményét is erősítik a külpiaci sikerek – mondta a miniszter.

A légtérből jelentjük: újabb támogatási program indul az exportáló magyar vállalatoknak

A légtérből jelentjük: újabb támogatási program indul az exportáló magyar vállalatoknak.Jelentkezés 👉🏻 HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Gepostet von Szijjártó Péter am Dienstag, 21. Juli 2020