Bár a csökkentésekről szóló törvénymódosító javaslatot a kezdeményezők múlt szerdán nyilvánosságra hozták, az ötödik parlamenti pártnak, a Magyar Demokrata Fórumnak az elmúlt egy hét nem volt elég álláspontja kialakítására.

A Házbizottság elutasító határozata azt is jelenti, hogy a regionális közigazgatási hivatalok őszig vitatott törvényességgel működnek tovább. Az Alkotmánybíróság június végével semmisítette meg azt a törvénymódosítást, amellyel 2006-ban regionális szinten szervezte újjá a hivatalokat az akkori kormánytöbbség. Az alkotmánybírósági határozatra a mára kisebbségbe szorult Gyurcsány-kormány nem parlamentáris megoldást keresett, hanem saját hatáskörében, egy kormányrendelettel fenntartotta a regionális közigazgatási hivatalokat.

A Fidesz az MSZP és az SZDSZ elutasítása ellenére is kitart az áfacsökkentés mellett, és továbbra is bent hagyja az erről szóló törvény-javaslatot a Parlament előtt. Navraciscs Tibor azt mondta, a Házbizottsági ülés alapvető célja a konszenzus keresés volt, annak érdekében, hogy minél előbb csökkenthessék a lakosság terheit.

Nézőpont Intézet: az emberek nyolcvannégy százaléka a jobboldallal ért egyet

Fel kell lépnie az államnak az élelmiszerár-drágulás ellen – véli az emberek 84 százaléka – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A 2008. július 3. és 6. között 600 fő telefonos megkeresésével, a 18 év feletti lakosság körében végzett országos reprezentatív felmérése az ellenzék közelmúltban tett javaslatcsomagjának fogadtatását vizsgálta.

(hírTV, Magyar Nemzet)