Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Hirdetés

A tavaly májusban bevezetett, kizárólag a lakosságnak szóló befektetési lehetőség futamideje öt év, az első félév után évi 3,5 százalék kamatot írnak jóvá az ügyfeleknek, az első év végén további évi négy százalékot, majd – folyamatos emelkedés után – az ötödik év végén már évi hat százalék jár – idézi fel a lap szombati cikkében.

Tállai András kiemelte: a papír iránti érdeklődés a vírusválság idején is megmaradt, ami az erős bizalom jele. Szerinte azzal együtt is igaz ez, hogy akadtak, akik a visszaváltás mellett döntöttek. Így jelenleg 4532 milliárdnyi Magyar Állampapír Pluszt tart magánál a lakosság, és ehhez hozzászámíthatók a nyomdai papírok, amelyekből 179 milliárd forintnyit vásároltak.

Az államtitkár jelezte, hogy azoknál az ügyfeleknél, akik tavaly vásároltak a szuperpapírból, megtörtént az első féléves kamat jóváírása, és többen az első éves hozamot is zsebre tehették már. A lakosságnak járó összeg több mint 85 milliárd forintot tett ki eddig – közölte, hozzátéve: a Magyar Állampapír Plusz kedvező az állam számára is, hiszen az országot döntően nem külföldiek hitelezik, és nem devizában áll fenn az adósság legnagyobb része. Utóbbi adósságtípus nem éri el a húsz százalékot sem – mondta Tállai András a Magyar Nemzetnek.

Korábban írtuk