A támogatásban részesülő cégek a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) kutatásfejlesztési forrásaira pályáztak. A 128 milliárd forintos programban eddig 359 projekt majdnem 90 milliárd forint támogatást nyert el. A fejlesztéseket vállaló cégek hozzájárulnak a magyar innovációs teljesítmény erősödéséhez és munkahelyeket teremtenek – mondta Varga Mihály. Hozzátette, hogy a kormány a rendkívüli helyzethez igazodva több mint 400 milliárd forinttal bővítette a gazdasági programokat. A rendezvényen megjelent öt cég csaknem 2,5 milliárd forint értékű beruházást valósít meg.

Hirdetés

A kalocsai központú Budamobil Cargo Kft. pótkocsikezelő szoftverének csaknem 1 milliárd forintos projektje 492 milliós támogatást kap. Az Elektromont Kft. 52 millió forintos hozzájárulással 114 millió forintból készíthet olyan fejlesztést, amely megújítja a tömegközlekedési járművek tűzbiztonsági rendszerét.

A Jet-Vill Kft. az elektromos kapcsolószekrények páramentesítését célzó 125 millió forintos fejlesztése 56 millió forintot nyert el a pályázaton. A LHG Kft. berendezése a gyümölcsök tárolása során keletkező etilént kezeli, a több mint 250 millió forint értékű fejlesztés 138 millió forint támogatásra számíthat. A Piringer Kft. projektje az egészségipart célozza meg olyan gyógyszeres termékcsalád fejlesztésével, amely kiválthatja a porckopás műtéti kezelését. A 900 millió forintos fejlesztésnek majdnem 500 millió forintos támogatást ítéltek meg.

Korábban írtuk