Augusztus 4-étől, szerdától átlagosan napi kilenc óra élő közvetítést láthatnak az m1, az m2 és a telesport.hu nézői az úszó, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság augusztus 15-ig tartó eseményeiről. Az MTV már a selejtezőktől kezdve valamennyi versenyt élőben közvetíti, az 5, 10 illetve 25 kilométeres hosszútávúszó futamokról pedig részletes összefoglalókat adnak. A Magyar Televízió az úszó-eb úgynevezett host broadcastere, vagyis az MTV közvetítését veszik át a külföldi tévétársaságok, amelyek összesen hatvan kommentátorállást igényeltek az esemény idejére. Összesen harminc televízió és rádió küld sportriportert a budapesti úszó Eb-re.

Az MTV nézőinek a szinkronúszást Petrovics-Mérei Andrea, a hosszútávúszást Balatonfüredről Maurer Ferenc, a műugró számokat Zelinka Ildikó és Mezei Dániel, az úszást pedig Szántó Dávid kommentálja. A margitszigeti MTV-stúdió műsorait Somogyi Dia, Petrovics-Mérei Andrea, Gundel Takács Gábor és Somos Zoltán vezeti majd.

A foci-vb alatt rendkívül népszerű videoblogot is folytatja a Magyar Televízió. A margitszigeti verseny kulisszatitkairól a vb-hez hasonlóan kiskamerával készített rövid szubjektív videoüzenetekben számolnak be a sportriporterek.