A kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek az egyik legjelentősebb, legnagyobb hatású magyar találmány előzményeivel, megalkotásával és további fejlődésével, a Ganz-gyár szerepével és Bláthy Ottó munkásságának egyéb eredményeivel is.

A kiállított eredeti tárgyak és hiteles tárgymásolatok, fényképek, dokumentumok és filmek mindenkihez közel hozzák azokat a műszaki megoldásokat és alkotásokat, amelyek nélkül az elektromos áram nem juthatna el a fogyasztókhoz.

A kiállítás időtartama alatt kerül sor a Kulturális Örökség Napjai című, egyre népszerűbb rendezvénysorozatra. Ebből az alkalomból szeptember 18-án a Magyar Szabadalmi Hivatal kapui is megnyílnak a közönség előtt: ekkor nemcsak a Bláthy-kiállítás lesz megtekinthető, hanem a munkatársak az érdeklődőknek bemutatják a hivatalnak több mint fél évszázada otthont adó, századfordulós épület építészeti értékeit és az itt őrzött értékes eredeti dokumentumok közül is néhányat.

A www.oroksegnapok.hu honlapon keresztül jelentkező első ötven látogató Budapest egy érdekes műszaki emlékével is megismerkedhet, amely kapcsolódik a kiállítás témájához.