Hirdetés

A 12 éven aluli gyermekek számára belépőt sem kell váltani, elég felmutatni egy fesztiválhoz kapcsolódó rajzot vagy festményt, és máris bebocsájtást nyernek lufi és vattacukor kíséretében a Lővérekben megbújó fesztiválra. Ráadásul szombaton egy tematikus fesztiváltúrán keresztül olyan területekre is bejuthatnak, ahová a mezei látogatók általában hiába szeretnének: megismerhetik a nagyszínpad mögötti világot, szerencsés esetben összefutva néhány kiemelt fellépővel, illetve bemutatják nekik, milyen eszközökkel építették fel a központi helyszínt, valamint hogy miként kommunikálnak egymással a szervezők a terület különböző pontjai között.

Szintén szombaton zajlik a Pompom party a fesztivál legnagyobb diszkójában, ahol a délutáni órákban visszafogott hangerő mellett várják a családosokat, a Kezes-lábas játszóházban különféle eszközökkel, illetve kézzel-lábbal élhetik ki a gyerekek kreativitásukat, akárcsak a KACS Műhelyben, ahol saját akváriumot alkothatnak, a Játszóház Projektnél pedig társasjátékok széles választéka várja őket. Kockavadászoknál Lego-kiállítás, valamint rajz- és építőverseny zajlik, a HangolÓránál pedig hangszereket próbálhatnak ki.

Szintén a legfiatalabb korosztályt célozza meg az Aranyszamár Bábszínház látványos és vicces előadásaival, akárcsak a Világjáró marionettek című díjnyertes produkció, valamint a közös zenélésre és játékra invitáló Trillmanók is a gyerekeket szórakoztatják a fesztivál egyik új helyszínén, a Ligetben. Utóbbi színpadán pedig tehetségkutató is zajlik szombat délután tánc, ének, zene és szavalás kategóriájában, a produkciókat szakmai zsűri értékeli.

A gyerekprogramokról részletes információk ide kattintva érhetők el.