Hirdetés

Az ünnepségen a Máltai Szimfónia adott koncertet. Vecsei Miklós, a szervezet alelnöke, a diagnózis alapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte: a fiatalok nem tanulnak szolfézst, a program lényege, hogy résztvevői már első alkalommal megérezzék a közös zenélés örömét.

A miniszterelnöki biztos közölte, hogy a fiatalok 9 településről érkeztek: Erkről, Göncruszkáról, Monorról, Nagycserkeszről, Nyírmihálydiból, Pocsajról, Tarnabodról, Tarnazsadányról és Tiszaburáról. Budapesten 50 tagú zenekar lépett fel.

Jelenlét díjat kapott Boros Julianna egyetemi oktató, a Felzárkózó települések program regionális szakmai vezetője, Böröcz Lívia, a Magyar Református Szeretetszolgálat felzárkózási ágazatvezetője, Vanya Lóránt közfoglalkoztatási koordinátor, valamint Vörösné Bangó Melinda tarnabodi koordinátor.

Az eseményre összeállított sajtóanyagban azt írták, hogy a Belügyminisztérium kezdeményezésére adtak koncertet a fővárosban az ország legszegényebb kistelepülésein élő fiatalok.

Korábban írtuk