A Magyar Kultúra Napja

Holnap lesz 197 éve, hogy Kölcsey Ferenc végzett a Himnusz megírásával, melynek sorait azóta is ismeri és énekli minden magyar. Kulturális értékeink és egyedülálló magyar nyelvünk közösséget, egy nemzetet teremtett itt a Kárpát-medencében. A magyar kultúra közös kincsünk, vigyázzunk rá!

Gepostet von Szentkirályi Alexandra am Dienstag, 21. Januar 2020
Hirdetés

Szerdán lesz 197 éve, hogy Kölcsey Ferenc végzett a Himnusz megírásával. Ennek alkalmából új Facebook-videót tett közzé a kormányszóvivő, amelyben a magyar kultúra és nyelv megőrzésének fontosságáról és a műemlékek felújítását célzó kormányberuházásokról beszélt.

„A magyar kultúra még soha nem kapott annyi támogatást, mint ma. Sorra valósulnak meg az országban a kulturális beruházások.”

Szentkirályi Alexandra emlékeztetett: a közelmúltban fontos építészeti örökségek újultak meg Budapesten. Ilyen a nemzet főtere, a Kossuth Lajos tér, az évtizedekig pusztulni hagyott Várkert Bazár, az eredeti fényét visszanyerő Román Csarnok vagy a megszépült Múzeumkert. Emellett a kormány elindította Európa legnagyobb kulturális fejlesztését, a Liget Projektet.

A kormányszóvivő a folyamatban lévő budapesti fejlesztésekről és vidéki kulturális beruházásokról is beszélt.