Poós Zoltán új könyvében, a Rock & roll Áruházban verseit olyan tárgyakra cseréli, mint a Tisza cipő, a szimatszatyor vagy a Trapper farmer.A Szivárvány Áruházhoz hasonlóan a képekhez itt is egy-egy novellisztikus szöveg párosul. Igaz, divatkönyvről beszélünk, de nem szabásmintákat találunk benne, hanem azokat a ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyek egy-egy divathullám elmaradhatatlan részét képezték. A Rock & roll Áruház tökéletesen bemutatja, hogyan határozza meg az aktuális korszellem – így a legmenőbb zenekarok és a művészi irányzatok – a fiatalság gardróbját. 

Az egykori Ez a divatra hajazó könyv az ötvenes évektől egészen kétezerig követi végig az öltözködési szokások alakulását, megmutatva azt is, hogy egy ponton túl miként válik körforgássá az aktuális trendek egymásutánisága. Az író a könyv minden képéhez egy-egy történetet idéz meg azokból az évekből, amelyekben ezek a még ma is nagy szerepet játszó ruhadarabok születtek. Pontos körképet ad a múlt generációinak legnagyobb divathullámairól. Gondolhatunk itt a hiphop szubkultúra bő gatyáira, a nyolcvanas évek punkjainak fekete szettjeire és hosszú hajára, majd a kétezres évek diszkós szubkultúrájának patacipőire, de ezek mellett megjelennek például a válltöméses blézerek és macskaszemüvegek is.

A Rock & roll Áruház csakúgy, mint akár maga a divat is, áthidalja a generációk között tátongó szakadékokat – mindenkinek szól. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek fiataljainak segít felidézni az emlékeket, míg a mostani huszonéveseknek megmagyarázza, miért menő újra ugyanaz az 501-es Levi’s farmer, amilyenben annak idején szüleik jártak házibuliba.

A könyv azokat az éveket is megidézi, amikor még nem úgy tekintettünk a rock&rollra, mint ma, a divat és az öltözködés pedig nem a komfortot szolgálta. Hiszen a ruhák ugyanúgy, mint egyes zenekarok dalai is, sok esetben veszélyforrást jelentettek, és aki nem öltötte magára a konformista outfitet, azt könnyen atrocitások érhették.