Fotó: MTI/Rosta Tibor
A gyulai Almásy-kastély 2021. április 28-án. A kastély barokk tömbjét Harruckern Ferenc alakította ki, majd unokája, Wenckheim Ferenc nemesi rezidenciává bővítette az épületet.
Hirdetés

A látogatókat a bonbonkészítés és játékok mellett két kiemelt – külön belépődíjas – program várja. A Valentin napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik, ahol a különleges ételsorok mellett a jelentkezők érdekes és pikáns történeteket is hallgathatnak Szilágyi Sándor történész előadásában – közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Múzeum NKft. szerdán közleményben az MTI-vel.

Az Esküvőkiállításon február 17-18-án csaknem ötven szolgáltató lesz jelen. A rendezvény jótékonysági célt is szolgál: a befolyt összegből a szervezők újraélesztő készüléket vásárolnak, amelyet a város legfrekventáltabb pontján helyeznek ki.

A részletes programok megtalálhatók a vár és az Almásy-kastély online felületein.

A házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz. Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg február 12. és 19. között. Magyarországon a hét idei mottója: szeretetbe kapaszkodva.

Korábban írtuk