A Spar Magyarország Kft. hosszú évek óta támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászorulók érdekében végzett karitatív szolgálatát.

A Máltai önkéntesek karácsony előtt rendszeresen gyűjtenek tartós élelmiszert az Interspar, Spar, Kaiser’s és Plus áruházakban. Ez 150 áruházban, több mint 100 tonna élelmiszert jelent közel 50 millió forint értékben, amit 15 ezer rászorulónak adnak át, még az ünnepek előtt.

Az áruházlánc más módon is támogatja a szervezetet. Minden műanyag bevásárlótáska eladásából 1 forintot ajánlanak fel a szegények megsegítésére. Tavaly ez a támogatás elérte a 13 millió forintot.

Most decembertől egy újabb együttműködés is szolgálja a rászorulók segítésének ügyét. A Spar és a Máltaiak adománykártyát bocsátottak ki, amelyet az áruházak pénztárainál lehet megvásárolni. A 200 vagy 500 forintos, vonalkóddal ellátott kártya megvásárlásával a legszegényebbeket segíthetjük a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A vásárláskor így befolyt összeget a Spar erre a célra átutalja a Máltaiaknak.