A megújulás jegyében, új szuperprémium kategóriájának első tételeként dobja piacra felsőerjesztésű American Pale Ale (APA) típusú sörét a Pécsi Sörfőzde. 

Az osztrák kézből tavaly magyar tulajdonba került kisüzemi főzde hagyományos módszerekkel készíti az Egyesült Államokban az 1980-as évek elején megalkotott, az elmúlt években az Indian Pale Ale (IPA) mellett hazánkban is egyre népszerűbb sörtípust, mely könnyű, citrusos, a sokféle komlónak köszönhetően izgalmas, változatos ízvílágot kínál. 

A Pécsi APA hétféle komlót integrál, a főzde többi prémium söréhez hasonlóan nyílt kádas erjesztéssel készül, vagyis az acéltankokat használó nagyüzemi eljárással szemben hagyományos eszközökkel, fokozott odafigyeléssel születik meg az új magyar sör. További izgalmat kínál, hogy a Pécsi APA szűretlenül kerül palackba, így az erjedés során keletkező aromákat maradéktalanul élvezhetik a sörisszák. Ugyanakkor a Pécsi Sörfőzde arra törekszik, hogy az újszerű, izgalmas ízvilág ne rugaszkodjon el a közízléstől – a visszajelzések alapján ez sikeres vállalkozásnak bizonyult. 

A minőségre törekvést jelzi, hogy a Pécsi Sörfőzde az idei évtől az 1516-os, úgynevezett német tisztasági törvény alapján készíti söreit, vagyis azokban csak maláta, komló és víz található, a sörmesterek nem szaporítják a cefrét kukoricával – elvégre a sör nem puliszka.