Ízelítő a kiállítási tartalomból:

Forrás: Art and Antique
Rippl-Rónai József – Anella


A Virág Judit Galéria és Aukciósház standján többek között egy Moholy-Nagy László Kompozíció és Rippl-Rónai József Anella című munkája vásárolható meg, míg a Molnár Ani Galéria válogatása elsősorban a geometrikus absztrakció különböző tendenciáit reprezentálja majd a műfaj olyan kiemelkedő hazai alkotóinak művein keresztül, mint Konok Tamás, Haász István, Botos Péter, Wolsky András. A Kálmán Makláry Fine Arts Galéria a háború utáni párizsi iskola művészeivel, elsősorban olyan absztrakt és szürrealista művészekkel foglalkozik, mint Reigl Judit, Hantai Simon, Fiedler Ferenc, Rozsda Endre és Victor Vasarely, így a vásáron is izgalmas képzőművészeti anyagot állít ki.

Forrás: Art and Antique
Simon Hantai – Catamurons 1963-64

Az Erdész Galéria és Design standja klasszikus modern és kortárs művek között válogat, a fókuszban Bortnyik Sándor több műve, Uitz Béla, Vajda Lajos, Vajda Júlia, és Jakovits József New Yorkból hazakerült festményei állnak, míg a kortársak közül Fajó János faszobrai, Nádler István, Max Bill művei mutatkoznak be. A Faur Zsófi Galéria a vásáron is arra törekszik, hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, afféle „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza.
A magyar és nemzetközi képzőművészeket, fotográfusokat bemutató Vintage Galéria standján többek között Bálint Endre szerepel, míg a Nagyházi Contemporary pályakezdő kortárs képzőművészeket képvisel itthon és külföldön, így olyan jelentős, pályájuk elején járó, Derkovits-ösztöndíjas alkotókkal találkozhat a közönség, mint például Ámmer Gergő, Jagicza Patrícia vagy Leitner Levente.

Forrás: Art and Antique

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy-egy tehetséges diákját évente támogató Deák Erika Galéria a vásáron többek között Fajó János és Barabás Zsófi munkáit állítja ki; a Kisterem Galéria pedig többek közt Kokesch Ádám és Nádler István munkáival szerepel a vásáron. A Neves Kor-Társ Galéria standján többek között – a zenei színpadokon évtizedekkel ezelőtt Beri Aryként ismertté vált – Berencsi Attila festőművész vagy éppen Boros Attila festőművész állít ki, az ART•V22 lakásgaléria két évtizedes szakmai tapasztalatra építve jelenik meg a vásáron, standján a Bombayban, Új-Delhiben és Miamiban kiállító Seres László kortárs alkotó munkái láthatók.

Jelentős kereskedők kínálják továbbá különleges bútoraikat a vásár során, így a Fabrika Studioban például olyan ritkaságokra lelhetünk lakásunk berendezéséhez, melyek restaurálásához csak természetes anyagokat használtak fel.

Forrás: Art and Antique

A vásár kiegészül továbbá egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlották fel: az alkotásokra az Axioart felületén március 6-ig lehet licitálni, az ezekből befolyt összeget pedig a szervezők az Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel az autista lakóotthonok működésének támogatására.

Forrás: Art and Antique

Az Art and Antique-ra jegyet váltók között egy egymillió forint értékű, briliánssal díszített fehérarany nyakéket és hozzá tartozó fülbevalót is kisorsolnak. A vásáron több alkalommal Antalffy Péter művészettörténész tart angol és magyar nyelvű tárlatvezetést.

Hirdetés
Korábban írtuk