Fotó: Vitályos Eszter, Facebook
Hirdetés

A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket, kulturális középdíjakat adott át március 15. alkalmából.

„Tiszteletet az igazaknak, azoknak, akik a hősöktől és a bátraktól örökül kapott szabadsággal méltó módon, szentül és igazul bántak. Ők azok, akik továbbörökíteni segítették a szabadság igaz eszméjét és jelentését” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Vitályos Eszter.

Az államtitkár kitért arra: a művészet és a kultúra területén dolgozók alkotásaikkal és munkásságukkal emlékeztetnek bennünket arra, hogy a szabadságunk csak akkor ér valamit, ha őszinte és igaz célunk van vele. Megjegyezte: a szabadságnak minősége, iránya és célja van, ez különbözteti meg az igazi, valódi szabadságot a hamis, álságos szabadságtól.

„A gyermekeinknek szenteljük, ha megóvjuk és megbecsüljük. Ez az örök igazság, amire a művészi szabadság megtanít bennünket. Önök, a díjazottak fáklyák és jelzőfények gyermekeinknek, akik rálépnek az élet útjára. Önök azok, akiknek a fénye akkor sem alszik majd ki, amikor ők már mesze járnak saját életük útján” – tette hozzá Vitályos Eszter.

Korábban írtuk

A keddi ünnepségen a Magyar Érdemkereszt polgári tagozatának arany, ezüst és bronz fokozatát, valamint Jászai Mari-díjat, Harangozó Gyula-díjat, Sára Sándor-díjat, Balázs Béla-díjat, Máté Péter-díjat, Liszt Ferenc-díjat, Erkel Ferenc-díjat, József Attila-díjat, Herczeg Ferenc-díjat, Munkácsy Mihály-díjat, Ferenczy Noémi-díjat, Márai Sándor-díjat, Blattner Géza-díjat és Táncsics Mihály-díjat adtak át, összesen 161 elismerést.

Az ünnepi programban fellépett a Csillagszeműek táncegyüttes, Vizeli Balázs zenekara, Kautzky Armand színművész, valamint Farkas Izsák hegedűművész.