Fotó: István, a király / Székelyföldi Nagyprodukció Facebook-oldala
Hirdetés

A nemzeti ünnepen tartandó premier után még négy alkalommal áll közönség elé a Sepsi Arénában a mintegy 250 előadó. A sepsiszentgyörgyi előadáson élőben fog zenélni a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száz tagú kórus, előtte pedig egy több mint hetven tagú tánckar lép fel.

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a helyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.

Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos a projektről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a szuperprodukció magyar állami támogatással valósul meg jó időben, hiszen a világjárvány után új utakat kell keresni. Úgy vélte: a globalizációra adott válasz az olyan erős közösségek építése, amelyek számíthatnak egymásra. Szerinte az államalapítás történetét megelevenítő rockopera kiválóan alkalmas az összetartozás érzésének a kiváltására.

Dancs Zsolt producer elmondta: nagy kihívás előtt állnak, mert az István, a király rockopera dalait mindenki ismeri, ezért nagyon jól kell előadni ezeket.

Korábban írtuk

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere büszke arra, hogy az előadáson dolgozó mintegy 270 tagú csapat fele helyi.

Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke azt tette hozzá, hogy a produkció a székelyföldi kulturális erőtér fogalmát erősíti majd.

A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte és ő a produkció zenei igazgatója is. Amint a Maszol.ro portálon szerdán közölt interjúban elmondta: a teljes stábnak meggyőződése, hogy aki megtekinti ezt az előadást, egy életre szóló élménnyel gazdagodik.