38 borászat több mint 160 bora és 13 turisztikai szolgáltató kínálata várja az érdeklődőket az idei Badacsony New Yorkban kóstolón.

A hagyományos borvidéki seregszemlén a New York Palota (1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.) Róma termében március 9-én 16 és 21 óra között különleges mesterkurzusokra is sor kerül. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens a régió változatosságát mutatja be badacsonyi, Szent György-hegyi, csobánci, Tóti-hegyi, szigligeti, Örsi-hegyi, ábrahámhegyi borokon keresztül. Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive chefje, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja a badacsonyi bor és a kenyér kapcsolatába avatja be az érdeklődőket többek között saját sütésű kenyerek felvonultatásával.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület együttműködésével szervezett Badacsony New Yorkban seregszemlére belépők vásárolhatók, illetve minden információ megtalálható a www.kostolo.badacsony.com oldalon. Idén különféle kedvezmények is hozzáférhetők többek között a felsőoktatási hallgatók számára. További információk IDE KATTINTVA olvashatók.