Az akcióhoz már eddig is nagy számban csatlakoztak magánszemélyek, közintézmények és vállalatok. A ferencesek által fenntartott, országosan is egyedülálló, gyöngyösi Autista Segítő Központ vonzáskörzetében például tucatnyi kis- és középvállalkozás, áruházlánc és oktatási intézmény is van a támogatók között.

A 200 forintos bankjegyeket a WestEnd City Center bevásárlóközpontban elhelyezett gyűjtőperselyeknél is le lehet adni, a Millennium („szökőkutas”) Udvarban és a Ferdinánd Téren (Lehel tér felőli bejáratnál) található Információs Pontoknál.

A ferencesek alapvető tapasztalata, hogy a magyar társadalom jó, amit ez az összefogás is bizonyít. A gazdasági válság kirobbanása óta nagyságrendileg 70%-kal növekedett a Rendhez segítségért fordulók száma.

A Ferences Rend 800 éve van jelen a társadalom szolgálatában. Ismert és elismert szervezet Magyarországon és világszerte. A Rend elsődleges feladata az evangelizáció, ez ugyanakkor különböző társadalmi felelősségvállalásokon keresztül is megvalósul: a ferencesek jelentős részt vállalnak a felnövekvő nemzedékek nevelésében-oktatásában, a kulturális örökség megőrzésében és megismertetésében, szegényeket, betegeket, időseket, fogyatékkal élőket, rászoruló családokat, munkanélkülieket, hajléktalanokat segítenek rendszeresen – fajra, nemre, nemzetiségre, vallási, politikai vagy bármely más meggyőződésre való tekintet nélkül. Rendházaik, plébániáik, oktatási és szociális intézményeik, alapítványaik, egyéb egységeik jól szervezett országos hálózatot képeznek. A ferences bázisok száma ma Magyarországon meghaladja az 50-et; tevékenységüket közel 400 munkatárs és mintegy 10.000 önkéntes segíti. A ferencesek emberek százezreit érik el közvetlenül, működésük össztársadalmi hatással bír.