Hirdetés

Az Izabella étterem a már Trianon előtt is masszív román többségű Maroshévízen egy minden bizonnyal magyar tulajdonban levő családi vendéglő. Erre utal legalábbis a névadás, az ételkínálat összeállítása, az, hogy az étlap háromnyelvű, amiből egyik a magyar, valamint az is, hogy pincérünkkel magyarul tudjuk megtárgyalni a rendelésünket. 

Az étterem a neki otthont adó épület emeletén található, a beltér hangulatos, egyik falat könyvespolc borítja, ami növeli az otthonosság érzetét. Az étlap a magyar, a román és a nemzetközi konyha klasszikusaira épít, ideszámítva a mára már világszerte elterjedt olasz, jelen esetben római stílusú pizzát és a különféle pastákat is. 

Az árak barátságosak, a levesek ára egytől egyig ezer, a pizzák, pasták és húsételek zöme körettel együtt számolva kétezer forint alatt marad. Délben kedvező árú menüt kínálnak, aminek köszönhetően ebben az idősávban szinte telt ház van a tágas helyen, a kiszolgálás ennek ellenére udvarias, gyors.

Tárkonyos pityókalevest kértem, amit hús nélkül készítenek, ahogy azt eredetileg elképzelték Székelyföldön, sok tejfellel. Jóízű volt, és szerencsére nem főzték benne tönkre a krumplit. Kifejezetten remek volt a zöldfűszerekkel élénkített pacalpörkölt is, amit puliszkával körítenek. A prosciutto crudós pizzának a tésztája ízletes, jól sikerült, a feltétek (a sonka mellett rukkola, koktélparadicsom és parmezán) minőségiek. A frissen sütött ízes palacsintát áfonyadzsemmel töltik, és (konzervnek tűnő) gyümölcssalátával tálalják.