Fotó: facebook.com/Böjte Csaba
Hirdetés

„Itt koldulnak a templom előtt a gyerekek. Kitelik nekik két-három tányér leves, én befogadnám őket nyári vakációra” – erről szólt az a levél, amelyet elöljárójához intézett a dévai Szent Antal-templom plébánosa, Böjte Csaba. Cselekedett, mivel a ferences szolgálat „aktív engedelmességet” jelent. Ismert, hogy mennyire eredményes lett ez a kezdeményezés. A Nagyok című portréműsornak erről is nyilatkozott a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével, Magyar Örökség díjjal, Sütő András-díjjal, Pro Cultura Hungarica díjjal, valamint Makovecz Imre-díjjal kitüntetett ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, Böjte Csaba.

„Édesapám börtönben volt, amikor megszülettem; nem sokkal azután, hogy kiszabadult, meghalt” – emlékezett vissza Süveges Gergő mikrofonja előtt gyermekkorára a határon innen és túl Csaba testvérként is emlegetett szerzetes.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak; ugyanitt a teljes beszélgetés felvételét is meghallgathatják.

Korábban írtuk