Mint ismeretes, a gimnázium tavaly közel 250 millió forintos uniós támogatást nyert el többek között egy energiatakarékos működtetésű, az uniós normáknak megfelelő tornacsarnok kialakítására az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, amely nemcsak az ott tanulók magas szintű testnevelés-oktatására, hanem sérült gyermekek mozgásfejlesztésére, sportegyesületekkel való együttműködésre, sőt kulturális események rendezésére is lehetőséget nyújt majd.

Több mint négyszáz diák, tanár, egyházi elöljáró és a sajtó képviselőinek részvételével tartottak bokrétaünnepséget március 18-án, a Szentendrei Református Gimnázium tornacsarnokánál, ahol ünnepélyes keretek között „bokrétát” helyeztek el az épület már elkészült tetőszerkezetének legmagasabb pontján.

„A tornacsarnok felmenő teherhordó szerkezetei és a tetőszerkezetet tartó ragasztott fa tartószerkezet szerelése már elkészült, jelenleg a vázkitöltő falazatok építése és a tető ácsszerkezetek kivitelezése van folyamatban.” – számolt be a projekt állásáról Komáromi Gyula, a generál kivitelezést végző ADEPTUS Mérnöki, Építőipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

Mint elmondta, a jelenleg 35%-os készültségi szinten álló projekt kivitelezése során komoly nehézséget jelentett a vasbetonszerkezetek szerelése és a falazási munkák idejére eső hosszan tartó rendkívül hideg és csapadékos időjárás, amelynek következtében technológiai okokból számottevő kényszerű kivitelezési szünetet kellett tartani. Ennek ellenére, mint elmondta, az erőforrások növelésével és még körültekintőbb szervezéssel vállalták az eredeti szerződés szerinti véghatáridő betartását.

„ Most a kivitelezés előrehaladása szempontjából leglényegesebb az épület tetőszerkezetének folyamatban lévő, mielőbbi beázás-mentessé tétele, amelynek eredményeként a hátralévő szakipari-, gépészeti- és elektromos munkák az időjárási viszonyoktól függetlenül végezhetőkké válnak.”- tette hozzá Komáromi Gyula.

Mint ismeretes, a Szentendrei Református Egyházközség a négy és nyolcosztályos tagozatot működtető Szentendrei Református Gimnázium javára tavaly közel 250 millió forintos uniós támogatást nyert el többek között egy energiatakarékos működtetésű, az uniós normáknak megfelelő tornacsarnok kialakítására az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Az 542 m2-es tornacsarnok a környezetvédelem és az energiatakarékosság figyelembe vételével, rendkívül korszerű fűtési és világítási rendszerrel épül meg, amely nemcsak az ott tanulók magas szintű testnevelés-oktatására, hanem sérült gyermekek mozgásfejlesztésére, sportegyesületekkel való együttműködésre, sőt színpadának és emeleti nézőterének köszönhetően kulturális események megrendezésére is lehetőséget nyújt majd. A kivitelezési munkálatok a tervek szerint várhatóan 2010 júliusában zárulnak.