Bordó Blend: nagy test, nagy élvezet
Novemberben számos borkereskedés, étterem is a cabernet franc-t, a cabernet sauvignont és a merlot-t helyezi középpontba, akárcsak a villányi, a szekszárdi, a balatoni és az egri vincellérek.A tél közeledtével a nagy testű, tartalmas vörösboroké lesz a főszerep.
Ennek jegyében a cabernet franc-ra, a cabernet sauvignonra és a merlot-ra, valamint ezek házasításaira fókuszál a tematikus eseménysorozatokat szervező Winelovers csoport. Bár az említett szőlőfajták hazája Bordeaux, a magyar borkultúrának is szerves részét alkotják a belőlük készült borok. Novemberben számos borkereskedés, étterem is a cabernet franc-t, a cabernet sauvignont és a merlot-t helyezi középpontba, akárcsak a villányi, a szekszárdi, a balatoni és az egri vincellérek.
A tematikus hónap csúcseseménye a Nagy Bordói Kóstoló, melyre november 21-én 14 és 22 óra között kerül sor a Corinthia Budapest hotelben (1073 Budapest, Erzsébet körút 43.) A nagyszabású seregszemlén több mint 60 hazai és külföldi pincészet kínálja borait az érdeklődőknek, akik mesterkurzusokon is elmélyíthetik tudásukat: Malatinszky Csaba villányi vincellér vezetésével bordói stílusú házasítást készíthetnek, Szendei Gergő borász-mérnök az újvilági borstílus európai lehetőségeibe avatja be a közönséget, az Egy hordónyi bordói Egerből című emlőadás résztvevői pedig a 2015-ös Challenge International du Vin borversenyen érmet nyert egri borokkal ismerkedhetnek meg.
Jegyvásárlás és további információ:
+36 70 419-7868