Új helyszín, a magyar főváros egyik ékköve, a néhány évvel ezelőtt újjászületett Várkert Bazár ad otthont az április 5. és 7. között immár kilencedik alkalommal megrendezett VinCE Budapest Wine Show-nak. 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Régiónk legjelentősebb bor- és gasztro-rendezvényére tucatnyi ország szakemberei és kereskedői látogatnak el, hogy az eseményen kiállító 160, többségében magyar pincészet boraiból, párlataiból válogassanak. A VinCE Budapest fő célja, hogy találkozási lehetőséget teremtsen a külföldi és a hazai borkereskedőket, a vendéglátásban dolgozó szakembereket és a sommelier-ket a magyar bortermelőkkel. Minden magyar ember büszke lehet arra, hogy Közép-Európa borfővávárosa vitathatatlanul és megingathatatlanul Budapest.

A VinCE Budapest Wine Show-ra – melyen külön részleget kaptak a visegrádi együttműködés országainak pincészetei – idén többek között norvég, svéd, lengyel és brit kereskedőházak is képviseltetik magukat, emellett három nap alatt 15 mesterkurzus segít elmélyülni a borvilág aktuális folyamataiban. A témák között szó esik majd a pezsgőkkel kapcsolatos trendekről, a biodinamikus gazdálkodásról, a vulkanikus borok népszerűségéről, az európai és újvilági pinot noirok közti különbségekről és hasonlóságokról, és a még mindig töretlenül zajló rozéforradalomról, terítékre kerülnek a toszkán és az argentin borok, az ősi hagyományú örmény borászat legújabb sajátosságai, de terítékre kerül a szaké, a grappa és a nemzetközi sörvilág is. Az előadásokat a témák legelismertebb nemzetközi és hazai szakértői, borszakírói, borbírálói tartják, mások mellett a világ mindössze nem egészen 400 Master Of Wine-ja közül a brit Peter McCombie és Franciaországban élő honfitársa, Elizabeth Gabay.

A háromnapos, április 5-én, 6-án és 7-én zajló nívós VinCE Budapest Wine Show-val kapcsolatos tudnivalók elérhetők az esemény világhálós felületén: https://vincebudapest.hu

Facebook: https://www.facebook.com/events/545705135813618/

Á.B.