A koncertszínházi produkcióban Adorjáni Bálint színművész idézi meg a 200 éve született Petőfi Sándort alkotótársaival, Kacsó Hanga énekessel, Juhász Anna irodalmárral és Szabó Dániel cimbalomművésszel – közölte az MTI-vel hétfőn a Petőfi Kulturális Ügynökség.

Hirdetés

Mint kiemelték, a PKÜ saját produkciójaként létrejött est egyik különlegessége, hogy személyes oldalról közelít Petőfihez, „akinek az életrajza is műalkotás”. A személyes látásmódot keretezi, hogy a két főszereplő az életben és a színpadon is egy párt alkotnak – emlékeztet a PKÜ.

„Sokféle zenei anyaggal közelítenek Petőfihez, de úgy éreztük, hogy a leginkább illeszkedő, ha autentikus népzenébe ágyazva jelenik meg mind a költészete, mind fordulatos életútja. Petőfi műveit Adorjáni Bálint színművész szólaltatja meg, hozzá csatlakozik autentikus népdalokkal felesége, Kacsó Hanga, a Kárpát-medence egyik legjobb népdalénekese” – idézi a közlemény Asztalos Emese irodalomtörténészt, a produkció szerkesztőjét.

A négy hangra komponált előadás bő egy órában meséli el Petőfi és a hozzá kapcsolódó asszonyok – édesanyja, szerelmei -, valamint az Örök Gondviselő hangján a reformkor hősének sokszínű életét – áll a PKÜ közleményében.

Korábban írtuk