A Budapesti Nyári Fesztivál a leghosszabb és legszínesebb nyári fesztivál Budapesten! Az operától a meseszínpadig, a musicaltől a prózai bemutatókig kínál programokat közönségének.

Kiemelkedő produkciók a Margitszigeten 2009-ben

Andrew Lloyd Webber – Tim Rice: Evita

Az izgalmas és látványos musicalt 2009. június 26-án és július 3-án, pénteken nézheti meg a margitszigeti közönség látványos feldolgozásban a Győri Nemzeti Színház és a Szabad Tér Színház közös előadásában.

A zeneileg erős, és izgalmas musical, nagy kiállításban kel életre a Margitszigeti Nagyszínpadon és felcsendül a jól ismert dal is: „Ne sírj értem, Argentína”! Főszerepben: Berkes Gabriella, Forgács Péter és Tunyogi Bernadett

Prímáspárbaj a 100 Tagú Cigányzenekarral

Július 10-én egyedi élmény várja a Margitszigeten a közönséget, hisz a világszerte ismert 100 Tagú Cigányzenekar egyedi és lenyűgöző show-ját tűzik műsorra a legkiválóbb prímások részvételével.

Verdi: Aida

Nagyszabású operabemutató

Új rendezésben, bemutatóként kapott helyet Verdi legismertebb, legkedveltebb operája az Aida, mely három alkalommal kerül színpadra világhírű, külföldi sztárokkal a főszerepben. Az Aida, a világ legnagyobb szabadtéri színpadainak egyik legkedveltebb operája, melyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a nemzetközileg elismert színházi rendező, Viktor Rizsakov állít színpadra.

Főbb szerepekben: Annalisa Carbonara, Francesca Provvisionato és Mikhail Agafonovot. Előadások: július 17, 24. és 31.

William Schwenck Gilbert – Arthur Sullivan: A királynő kalózai

Mozgalmas és mulatságos zenés kaland a Szegedi Nemzeti Színház és a Szabadtér Színház közös produkciója. A többek között New Yorkban, Londonban és a Broadway színpadán nagy sikert aratott darab most Varró Dániel magyar fordításában lesz látható és hallható a Margitszigeti Nagyszínpadon. Előadások: 2009. augusztus 7-én és 8-án

Főszerepben: László Boldizsár, Rácz Tibor és Kónya Krisztina

„Egy bohém rapszódiája” – Szeánsz-koncert Freddie Mercury emlékére

Rendhagyó és látványos koncert Queen-dalokkal, magyar sztárokkal, lenyűgöző látvánnyal és hangzással. Magyar nyelven szólaltatják meg a legenda legcsodálatosabb dalait, egy kifejezetten erre a feladatra összeállt sztárokat és fiatal tehetségeket felvonultató stábbal, melyben neves zenészek, énekesek és táncosok kapnak helyet. Közreműködők: Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Tóth Gabi, Tóth Vera, Puskás Péter és Nagy Anikó.

www.szabadter.hu