p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Február 25-én a Cimbaliband Recycle című, kilencedik lemezének bemutató koncertjére kerül sor a Fonó Budai Zeneházban.

www.facebook.com/cimbaliband

Itt az ideje zöldre váltani: ez az új jelmondata a Cimbalibandnek. A decemberben megjelent új album életigenlős, örömteli Cimbaliband-stílusú dalokat tartalmaz, amelyeken hol nagyon, hol kevésbé érződnek át a népzenei alapok. A lemezen szó esik a pesti bringásokról, betyárokról, Marikanéniről és helyet kap a dalszövegekben a népdalok legfőbb témája is, a boldog és boldogtalan szerelem, a szakítás és a megcsalás, vagy egyszerűen csak egy olyan profán imádat is, mint a kávé szeretete.

A zenekar 2012-ben Japánban turnézott, 2013-ban a Magyar Rádiót képviselte a Eurosonic fesztiválon, a Cimbaliband Moldva című lemeze pedig 2015 augusztusában felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplista előkelő, nyolcadik helyére. A zenekar énekese jelenleg Danics Dóra, a könnyűzenei múltjáról ismert 2013-as X-Faktor- győztes énekesnő, aki most debütál a világzene területén a közönség előtt.

A kiváló hangi adottságairól ismert énekes már régóta rajongója a műfajnak, s most megmutathatja, hogyan tudja művelni azt, és hogyan tud belesimulni a karakteres zenekar egyéni stílusába.

Szentei A.