Csalódásmentes
Constellation – Budapest, Lónyay u.Egy minőségi gasztropubot az különböztet meg a többi hasonló vendéglátóegységtől, hogy mind italok, mind ételek tekintetében kimagaslót nyújt. A felső szegmensben az alapmodell egy 10-30 csappal dolgozó, kraft sörökre alapozó bár, ahol figyelemre méltó a sör-, a tömény- és a borválaszték is, a konyhát pedig olyan séfre bízták, aki a kreativitását is megcsillogtatja. A magyar fővárosban a műfaj legjobbjai a Constellation, a Madhouse, a Mixát, a KEG, a Petrol és az Élesztő. Ebben a sorrendben. Lássuk akkor a legjobbat, a Constellationt, amely két kimagasló, kreatív sörfőzde, a fővárosi Gravity és a szekszárdi Brew Your Mind együttműködése révén jött létre! Húsz csapon a világ élvonalába tartozó sörök folynak, a séf Mersitz Ádám, aki a Mandragóra étteremből érkezett, de olyan további kiváló helyeken is dolgozott, mint a sajnos mára már megszűnt NU bisztró, az Á la Maison Buda vagy a Michelin-csillagos Babel. A kiszolgálás tanítható, a környezet barátságos, az itallapot minden műfajban a prémium szegmens uralja. Decemberben nyitottak, márciusban sikerült eljutnom hozzájuk először, de azóta három ízben is visszatértem. Legutóbbi vacsoránk alkalmával sült krumplihéjat, malátás magvakat, gombapatét és rántott sertésrillette-et ettünk, mellé e keretben felsorolhatatlan söröket kóstoltunk, főképpen a helyet életre hívó két főzdétől. E hely sosem okoz csalódást.