Hirdetés

Az esztergomi Rózsakert étterem már a belépéskor elvarázsol: a beltér hangulatos, otthonos, családias, a dunai panoráma pazar. A konyha magyar ételeket ígér „egy csipetnyi furfanggal megalkotva”, melyeket kiegészít néhány nemzetközi fogással. Az itallap is igényes, legyen szó borról, sörről vagy tömény italokról.

Fogadófalatunk: házias körözött, kitűnő, helyben sült kenyérrel. Jó kezdés. A rántott borjúláb ízletes, szaftos, adja azt, amit a műfaj tud, jó hozzá a remoulade ihletésű mártás. Remek ötlet kis mennyiséget előételként adni ebből a kalóriadús fogásból. A süllőpofa-paprikás túrós derelyével eredeti ötlet, meggyőző kivitelezésben. A pofahúst selymes, új hullámos paprikás mártásban kapjuk, helyben gyúrt, jó tartású derelyével. A vaníliamártásos mákos guba élvezetes, korrekt, nem átütő, tálalásban még finomítható. Erőssége a jól sikerült mártás.

A kiszolgálás megejtően kedves, udvarias, felkészült, motivált. Az ifjú hölgy magabiztosan szúrja ki az egyik kínált bort alkotó nyolc magyar szőlőfajta közül azt a kettőt, ami nem ősi, hanem nemesítés.

Korábban írtuk