Hirdetés

Ha versenyt hirdetnének azzal a céllal, hogy megválasszák az ország legszebb panorámájú éttermét, akkor a sümegi Terazza eséllyel nevezhetne be a megmérettetésre. A kivételes ízléssel kiképezett teraszról a kilátás a sümegi várra lélegzetelállító, a kert is gyönyörű, a dísznövények mellett hatalmas zöldfűszer-bokrok (többek között zsálya, menta, rozmaring) vonzzák az ínyencek tekintetét. Hasonlóan hangulatos, meghitt a beltér is.

Zirci apátsági söröket tartanak, saját pincészetük és boruk is van. A kb. negyventételes borlap javát a legjobb magyar pincészetek nedűiből válogatták össze a Szent Andrea által jegyzett Örökkétől Szászi Endre Zeusz-Ottonel Muskotályának házasításáig.

A kiszolgálás udvarias, felkészült, szakszerű.

Az étlap bizalomgerjesztően összefogott, de tisztes választékot kínál, a 6 előétel/leves, 19 főétel és 3 desszert mindegyike ínycsiklandó a kolbászos lecsóval és pirított újburgonyával körített marhapofától a tejszínes gombaragun át és zöldségekkel töltött pisztrángig. 

A Kalla Krisztián által vezetett konyha úgy hozza a klasszikus magyar fogások XXI. századi változatait, hogy megőrzi az eredeti ízharmóniákat, legyen szó csirkepaprikásról (3690 Ft) vagy halászléről (1890 Ft). E két étel mellett rendeltünk még kacsamellet meggyes céklával és gratinburgonyával (4590 Ft), valamint sült tükörpontyot céklás burgonyasalátával (2990 Ft). Desszertet csak egyikünk evett, csokis brownie-t madártejjel (1690 Ft). Ételeink ízre, állagra, tálalásra egyaránt kifogástalanok voltak.