Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

A világhírű francia sanzonénekesnő utoljára 2014-ben lépett fel Franciaországban, karrierje kezdetének 50. évfordulója alkalmából. Azóta rendszeresen külföldön énekel, főként kelet-európai országokban – Magyarországon 2017. márciusában adott koncertet. Tavaly jelentette meg 44. stúdióalbumát klasszikus számaival.

Mireille Mathieu július 26-án lép fel a 19. Lacoste-i Fesztiválon. Pierre Cardin divattervező, de Sade márki egykori várának tulajdonosa 2000-ben alapította a fesztivált, amelyen színházi, táncos és zenei előadásokat tartanak.

„Mireille Mathieu nagy sztár. Sokat utazom, és megerősíthetem, hogy ő külföldön a legismertebb francia sztár. Maria Callas mindig mondta nekem, hogy Mireille a legnagyobb francia énekes” – mondta az APF francia hírügynökségnek Pierre Cardin, aki 97 éves lesz július 2-án.

Mireille Mathieu számára „nagy megtiszteltetés, hogy ezen a történelmi helyen énekel”.

„Pierre Cardin a divat úttörője. A francia divat nagykövete a világban. Az Olympia színpadán 1965-ben tartott első koncertem után az ő fogadásán énekeltem Georges Pompidou (akkori köztársasági elnök) jelenlétében” – mondta az énekesnő, aki régi nagy sikereit fogja előadni a fesztiválon.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A Marseille-től mintegy 100 kilométernyire északra fekvő Lacoste-ban a XI. században épített várat 1716-ban örökölte meg Gaspard Francois de Sade márki, a botrányhős francia író nagyapja. A kegyetlenségekkel teli, erotikus és pornográf írásairól ismert Louis-Alphonse-Donatien de Sade nevéből ered a szadizmus szó.