A matematikai analízist, diszkrét matematikát, optimumszámítási módszereket, illetve valószínűségszámítást tanító professzor, 4.98 százados átlaggal szerepel a weboldali profiljában, ahol a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága nem számít bele az átlag elkészítésekor használt algoritmusba. A MarkMyProfessor.com ezentúl minden hónapban ismertetni fogja a hónap oktatóját. A címet az adott hónapban tíz feletti értékeléssel rendelkező tanárok kaphatják meg, a legjobb átlag alapján, melybe az előadásmód, a felkészültség és segítőkészség tartozik bele.

A tanárokat értékelő rendszer egy felsőoktatási közösséget alakít ki, amelyben a diákok egymást segítik azzal, hogy megosztják tapasztalataikat egy-egy tanárral kapcsolatban. Egy másik jelentőségteljes funkciója is van a MarkMyProfessor.com weboldalnak a főiskolára, egyetemre készülő diákok számára, hiszen jelen pillanatban ez az egyetlen olyan nyilvános értékelő rendszer, amely diákok által adott releváns visszajelzéseket, információkat tartalmaz a jövőbeni vagy választott felsőoktatási intézményről és tanárairól.

A tanárok értékelései automatikusan hozzárendelődnek az adott intézményhez, tehát a felvételizőknek lehetőségük lesz bármelyik főiskola vagy egyetem képzési színvonaláról információt szerezniük.