Két felállásban, új és megszokott zenésztársakkal egyaránt, új produkciókkal lép fel a Makám a Fonó Budai Zeneházban november 24-én este 20 órai kezdettel. A koncerten elhangzanak a zenekar „best of”-jai is.A zenekar, amely hosszú évtizedek alatt mindig képes volt a megújulásra, az új produkcióval lemezfelvételre is készül az erre az alkalomra verbuválódott csapattal. Bede Sári énekesnő már több ízben erősítette a Makám sorait, Gyulai Csaba pedig az együttes vokális korszakának elején volt ütőhangszerese és gadulkása a zenekarnak. Szabó Árpád hegedűs újonnan csatlakozik a Makámhoz, míg Boros Attila basszusgitáros az alapformáció mellett az újnak is az erőssége.

Az est során Krulik Zoltán Sík Sándor verseire készült dalai hangzanak fel. Az est második felében Magyar Bori a főszereplő, továbbá Kuczera Barbara hegedűs és vokalista, aki immár tíz éve a zenekar tagja, akárcsak Keönch László ütőhangszeres. A szopránszaxofon mestere Vázsonyi János idén tavasszal csatlakozott a Makámhoz, különleges improvizatív készsége remekül kamatozik a Makám etnikus világában.

Meglepetés lesz még az ausztrál őslakosok különleges hangszerén a didgeridoon játszó Bálint Péter, és a szokatlanul szép hangú örmény fúvós hangszer, a duduk mesteri megszólaltatója, Juhász Endre. A Weöres Sándor verseire készült Makám opuszok mellett a ritkán hallható Robinzon Kruzo dalok is felcsendülnek a koncerten, ahogyan a korábbi 1001 Éjszaka és Szerelem című lemezek legnagyobb slágerei közül is jó néhány.

A koncert végén közkívánatra felcsendülnek majd a Makám legnagyobb slágerei is.