Az örmény népirtásról szóló filmet, Az ígéretet mutatja be elsőként az Art+Cinemában szeptember 27-én az Elhallgatott történelem filmklub. 

Fotó: facebook.com

Fotó: facebook.com

A XX. század tragikus történelmi eseményeit dolgozza fel egy-egy filmmel, illetve a vetítés után szakértőkkel folytatott beszélgetéssel az Art+Cinema (1073 Budapest, Erzsébet krt. 39.). Az Elhallgatott történelem filmklub első alkalommal, szeptember 27-én, csütörtökön a törökországi örmények ellen 1915-ben indított népirtással foglalkozik, ennek kapcsán Az ígéret című amerikai történelmi filmet mutatják be 18.00 órától. Moderátor, szakmai szervező: Kalmár László, történész. Szakértő vendég: Bakodi Péter, külpolitikai újságíró. A belépő ára 300 Ft. 

További előadások: 
10.11., 18.00 óra – Trianon és 1956: Anyám és más futóbolondok a családból
11.08., 18.00 óra – A háborús árvák: Aurora Borealis – Északi fény
12.13., 18.00 óra – A Pinochet-diktatúra: Kutyák és titkok
01.10., 18.00 óra – Sztálin és politikája: Sztálin halála

Az ígéret 
(amerikai történelmi film)
Megtörtént eseményeket feldolgozó, nagyszabású történelmi film, amely az Ottomán birodalom végnapjai idején játszódik. Itt alakul ki egy szerelmi háromszög egy fiatal orvostanhallgató, egy amerikai újságíró és egy csodálatosan szép nő között. A nő és a kegyeiért versengő férfiak egy idő után már saját életükért is versenyt futnak a háttérben mind jobban forrongó fegyveres konfliktusban, s kalandos útjuk során igyekeznek épségben elhagyni az országot.
Rendezte: Terry George
Szereplők: Oscar Isaac, Christian Bale, Charlotte Le Bon, Jean Reno, James Cromwell, Tom Hollander, Shohreh Aghdashloo, Angela Sarafyan