Hirdetés

Ákos a 2019-es, sorrendben ötödik dupla telt házas Aréna-koncertje óta tizenegy koncertfilmet és tizenegy, a karanténhelyzetre reflektáló adást tett közzé a Youtube-csatornáján. Emellett 2020 őszén megjelent az Idősziget-koncertfilm, karácsonykor az Aranyszárnyú angyal című ünnepi átírat három változata, 2021 elején pedig a Nagy Feró előtt tisztelgő feldolgozáslemezre a Jerikó. Ákos stúdiójában tehát nem állt meg a munka, de a dupla platinalemezes Idősziget-album óta az énekes most először ad ki új szerzeményt: a Fel a szívekkel már a szebb jövő reményében született.

A zenét Lepés Gábor szerezte, természetesen Ákos írta a szöveget, az éneklés és vokálozás mellett basszusgitáron is játszik a felvételen, a jellegzetes gitárszólamok pedig Madarász Gábor munkáját dicsérik.

Ma, április 7-én lát napvilágot a Fel a szívekkel című maxi, a CD-n és letölthető formátumban is megjelenő kiadványon hét felvétel szerepel: a címadó vadonatúj dal két változata, valamint az Idősziget-album sikerdala, a Csend leszek stúdió- és koncertverziója, ráadásként pedig három ütős remix. Érdekesség, hogy ezek közül kettőt a Bonanza Banzai egykori szintetizátorosa, Menczel Gábor jegyez, aki a zenekar megszűnése óta nemigen hallatott magáról. A kiadvány digipack csomagolásban jelenik meg.

– A legutóbbi stúdiólemez dalai közül a Csend leszek nagy sikert aratott a munkámat régóta figyelemmel kísérő közönség körében. A dal koncertklipje tavaly szeptember óta látható a Youtube-csatornánkon, eredetileg ezzel egy időben akartuk kiadni a szerzemény különböző változatait is. Jó, hogy vártunk ezzel, mert a kiadvány anyaga sok új ötlettel és egy vadonatúj dallal is gazdagodott azóta – mondta az énekes. – A Fel a szívekkel igazi tempós, életigenlő dal, jó kis koncertnóta lehet belőle, ha végre újra találkozhatunk a közönséggel. Be kell vallanom, ez már nekem is rettenetesen hiányzik. Külön öröm, hogy Lepe vagány átértelmezése mellé régi zenésztársam, Menczel Gábor is két nagyszerű remixet hozott, ezekkel lett teljes a kiadvány – tette hozzá Ákos.

A kényszerű koncertszünet után minden remény megvan arra, hogy Ákos és a banda bepótolhasson jó néhányat a tavaly elmaradt előadásokból.

– Minden a járványhelyzet függvénye, de vélhetően a 2021. december 11-i Aréna-koncerten már találkozhatunk – mondta reménykedve Ákos, aki azt is elárulta, hogy a karanténidőszakban befejezte régóta készülő novelláskötetét, amely még az idén megjelenhet egy neves kiadónál. Emellett forgatókönyvíró-rendezőként egy kisjátékfilm forgatását kezdi meg hamarosan.

Korábban írtuk