Hirdetés

Juhász Márton igazi zenei kaméleon, aki hihetetlen munkabírással a muzsika legkülönfélébb területein szlalomozik kimagasló eredménnyel, és egyike azoknak a magyar zenészeknek, akiket valóban jegyeznek a külföldi „jazztőzsdén” is!

Kitűnő képzést kapott Londonban, majd a bostoni Berk­lee zenei főiskolán. Tanulmányai során számos barátra és kollégára, kitűnő kapcsolatokra tett szert, amelyeket aztán kamatoztatni lehet a nemzetközi jazzvilágban. Ez a lemez éppen ezt bizonyítja, hiszen a Wolfgang Muthspiel vezette ösztöndíjprogram során megismert hét zenésztársával készítette el Baselban. A trombitás/szárnykürtös brazil, a harsonás francia, a tenorszaxofonos spanyol, a gitáros lengyel, a zongorista orosz, a bőgős amerikai. No, és persze a doboknál a zenekar magyar vezetője, aki a tizenegy veretes kompozíció zeneszerzője is. A hangzásvilágot a japán–svájci Yumi Ito éneke teszi különlegessé az emberi hang instrumentumként való használatával. 

Üdítő egy olyan lemezt megismerni, amely mit sem törődik az elvárásokkal, nem kíván a futó trendekkel versenyezni: a fiatal művészek önálló kreatív munkája találóan viseli a Felfedezés címet.