Fotó: Vogt Gergeky/Demokrata
Hirdetés

Már zajlanak a harmincadik fesztivál előkészületei, de konkrét előadókról még korai lenne beszélni. Annyi bizonyos, hogy a korábbiakhoz hasonlóan most is igyekeznek több legendás rock- illetve blueszenészt meghívni a paksiak. A szokásos DVD-összefoglaló mellett egy, a fesztivál történetét bemutató könyv is készül jövő nyárra, és bővül a „borkóstoló” program is, ezúttal hat termelő összesen harmincféle nemes nedűvel ismerteti meg majd az érdeklődőket. A már ismert fesztiváltörténeti kiállítás is tovább járja majd az útját a Kárpát-medencében, jövőre harminc helyszínre látogat el.

A számtalan hozzászóló közül Süli János tárcanélküli miniszter azzal az alapigazsággal kezdte mondandóját, hogy az abnormalitás felé tart a világ, tehát annál inkább meg kell őriznünk azokat a hagyományos – értsd normális – értékeket, amelyeket a fesztivál is képvisel. Egyrészt a nagyszerű és igaz zenéket, másrészt az olyan, összetartó közösségeket, amelyek a paksi rendezvény körül is kialakultak. 

Fotó: Demokrata/Vermes Tibor

Ugyancsak a rendezvény közösségformáló erejét emelte ki Szántó Zoltán Paks fideszes alpolgármestere, nem feledkezve meg azokról a fontos testvérvárosi kapcsolatokról sem, amelyek a fesztivál örvén jöttek létre. Süli János – aki a Gastroblues fővédnöke –, valamint Szántó Zoltán is bejelentette, hogy a fesztivál két főtámogatója, a paksi erőmű és Paks város önkormányzata változatlanul ott áll szilárdan a rendezvény mögött. 

Természetesen szóba került az is, hogy mi lesz, ha egy újabb, aggasztó járványhelyzet miatt le kell fújni a nyárra tervezett fesztivált. A szervezők elmondták, hogy technikai oldalról készen állnak arra, hogy 2020-hoz hasonlóan ebben az esetben is online formában rendezzék meg a paksi Gastrobluest.

Korábban írtuk