Fotó: MTI/EPA/AAP/Mick Tsikas
Fotó: MTI/EPA/AAP/Mick Tsikas
Hirdetés

Március 15-én egy szélsőjobboldali nézeteket valló ausztrál férfi két christchurchi mecsetet támadott meg, és lövései 51 ember életét oltották ki. Maszud szerint, aki ismert muszlim hitszónok is, a világ azon a napon „egy emberiség elleni elmondhatatlan bűntett” tanúja lehetett. A film pedig a tragédia feldolgozásához is hozzá akar járulni, hogy „jobban megértsük egymást, valamint a gyűlölet, a rasszizmus és a terrorizmus indítékait” – nyilatkozta a Variety mozis lapnak.

A Hello Brother című film középpontjában egy Christchurchben letelepedett afgán menekültcsalád lesz, amely éppen a mecsetben tartózkodik a merénylet idején. Maszud saját Acamedia Pictures produkciós cégével készíti a filmet, amelynek forgatókönyvét is jegyzi. A producer 2016-ban Káosz című filmjével szerepelt a cannes-i filmfesztivál Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) szekciójában.

Egy christchurchi székhelyű muzulmán csoport, a Muslim Association Canterburys (MAC) Facebook-bejegyzésben közölte, hogy nem tájékoztatták őket a filmről, és nincs beleszólásuk az ilyen projektekbe, de rendkívül fontosnak tartják, hogy vallási közösségük megőrizhesse méltóságát és ne sérüljenek a magánélethez való jogaik.