Kopp Mária és Skrabski Árpád
Hirdetés

Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád kutatói munkásságának egyik kiemelkedő része volt, amikor az ezredforduló tájékán tudományos eszközökkel keresték a választ arra, mi a legfontosabb érték a magyarok számára. Arra jutottak, hogy a boldogság az. Ebből a felismerésből egy hiánypótló könyv is született A boldogságkeresés útjai és útvesztői (Az érett személyiségtől a kiegyensúlyozott párkapcsolatig) címmel. A kötet öt évvel ezelőtt is nagy siker volt, ezért a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) idén vállalta, hogy a L’Harmattan Kiadóval és a Kopp Mária által alapított Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal együttműködve újra kiadja azt.

Az egy évtizeddel ezelőtt már megjelent tudományos ismeretterjesztő mű mit sem vesztett aktualitásából, hiszen világunk, társadalmunk, környezetünk mind jobban megkívánja, hogy odafigyeléssel és minél több tudatossággal tegyük szebbé, jobbá, boldogabbá – magunk és mások számára. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) most újra kiadta a névadója és férje által írt könyvet, amely lényeglátásával, tudományos alaposságával, ugyanakkor gyakorlatias megközelítésével érdekes és hasznos fogódzókat ad mindenkinek. 

A kutatásuk során kikristályosodott szociálpszichológiai, lélektani és antropológiai tapasztalatokat és meglátásokat is közkinccsé teszik a szerzők. Rávilágítanak a nemek szerepére a párkapcsolatokban, szó esik az életminőséget meghatározó tényezőkről, s nem utolsó sorban a támogató családról, mint a pozitív életminőség alapjáról. 

A kötet  egyben tisztelgés  is szerzőpáros előtt, hiszen elévülhetetlen érdemeket szereztek a hazai tudományos életben: munkásságuk hozzájárult ahhoz, hogy ma jobban és tökéletesebben érthetjük a családokban rejlő erőt, és működésük kifinomult jelentőségét. Hála nekik, ma már nem kérdés, hogy a „legkisebb társadalmi egység” kimeríthetetlen forrásként szolgál a boldogságkeresők részére, ugyanakkor kimutathatóan és bizonyíthatóan egészség- és életvédő hatása is van.

Kopp Mária lányával

Ha meg akarjuk érteni, hogy miért a legjobb dolog családban élni, miért kell az államnak védenie és óvnia ezt az „intézményt”, akkor a könyv nekünk szól. S nem mellesleg: elolvasva jobban tudjuk majd, mit tudunk tenni azért, hogy olyan párkapcsolatunk, családunk legyen, amilyet szeretnénk!



Korábban írtuk