Kelebia, Tompa és Kiskunhalas hagyományőrzői és szakácsai képviseltették magukat a főtéren. A tavalyi évben is nagy küzdelmet hozott a versengés. Ízek, tájak, fakanalak csaphattak össze a szépen terített asztalok és bográcsok mentén. Soós Dezső mesterszakács, Végső István történész és Halla Zoltán programszervező értékelte a finomságokat és a látottakat. A tavalyi évhez képest nagy fejlődést ért el néhány versenyzőcsapat, hogy megfogadta a mindig kegyetlenül kritikus versenybírák tanácsait. A tompaiak kakastöke-pörköltje és a halasiak csikóstokánya is lenyűgözte a zsűrit. Ám Kelebia marhapörköltje mellett egy kisebb hagyományos alföldi konyhát is berendezett, és ennek köszönhetően megvédte előző évi címét.

Az eredményhirdetést meg sem várva a bográcsok pillanatok alatt kiürültek a fesztiválozóknak köszönhetően. Jelezve ezzel, hogy a hagyományok mellett az ízőrzést is igen magas szinten művelik a kistérségben.