Hirdetés

A St. Petrus Vini egy magyar kézben levő mintaborászat impozáns étterme. A pincészetet és panziót is magában foglaló épületkomplexum domboldalra épült, ahonnan szemet gyönyörködtető a kilátás. Az épület mellett karám, benne szürke marhák. A beltér nagypolgári, a berendezés hangulatos, elegáns.

A konyha a magyar és nemzetközi gasztronómia fogásaira alapoz. Az étlap dicséretesen átgondolt, nem túl széles, de tisztes választékot kínál, igényes alapanyagokat felsorakoztatva. Az árak a színvonalhoz képest kifejezetten barátiak.

Előételképpen „baby gemet” (kis méretű római saláta) kértünk, amit chilis fürjtojással, szárított paradicsommal kevertek össze, szardellás dresszinggel és parmezánnal ízesítettek, sült zöldségchips­szel díszítettek. Szépen tálalt, ízletes salátát kaptunk. A halászlé homogén, jó ízű volt, benne a filézett ponty és fogas jó tartású. Főételünk leírása az étlapon: „rózsaszínre sütött, szójamártásban, chilis narancslében pácolt kacsamell petrezselyempürével, resztelt szárzellerrel és pörkölt földimogyoróval tálalva”. Ehhez csak annyit tehetünk hozzá: jó koncepció, remekül elkészítve, végre egy meggyőző, komplex, ízletes hústányér. A „sült sajttorta, narancshéjjal és kardamommal ízesítve, málnás mentás öntettel” az absztrakt festészet szellemében tálalt korrekt desszertnek bizonyult.

A kiszolgálás kiváló. Pincérünk motivált, lelkes, udvarias, tartásos, kommunikatív. A borlap a saját borok mellett más, nem kis részben magyar pincészetek nedűit is tartalmazza.