Impozáns klipet forgatott Ákos a napokban megjelent Hazatalál című, már platinalemezes EP címadó dalához.

A kisfilm egy újabb jubileumot is jelez: a szerző-előadó éppen húsz esztendeje írja és rendezi saját klipjeit. Az első önálló rendezői munkája az 1998-as Ikon volt, amely abban az évben el is nyerte az év klipje díjat a Mahasz díjkiosztóján.

A Hazatalál kisfilmje Magyarország legszebb tájain vezeti végig a nézőt, elsősorban azokon a helyeken, amelyek Ákos számára személyes jelentőséggel bírnak. A záróképeket a józsefvárosi Teleki téren rögzítették, abban a körgangos házban, ahol az énekes-rendező a gyerekkorát töltötte.

Amint arról honlapunkon is beszámoltunk, szeptember 27-én jelent meg a Hazatalál című új Ákos-középlemez. A limitált példányszámú, szövegkönyvvel ellátott, digipack csomagolású CD-n, valamint digitális letöltésként is elérhető kiadványon négy új dal szerepel: a címadó szám mellett a Nem kell más vigasz, az Ellenség a kapuknál és a Holnaptól. A dalokat Ákos stúdiójában rögzítette a banda a nyári rockturné előadásai közti szünetekben: a kiadvány átfogó képet ad a 2019-re várható új album irányáról, az érett hangzásvilágról.

A középlemez bemutató sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy az énekes-dalszerző és zenekara december 14-én és 15-én dupla Arénakoncerttel zárja az évet – sorrendben immáron negyedik alkalommal.