Helyben főzve
Parabolic Lazarus – Budapest, Lázár utcaMűködik a Lázár utca elején egy remek sörözőháromszög: a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Cech In, a tavaly tavasszal indult Beer People és a 2022-ben alapított Parabolic Lazarus. Nézzük meg közelebbről ez utóbbit! Brew pub ez a javából, a főzőtartályok megtekinthetők rögtön a bejáratnál az üvegfalon keresztül. A főzdét és a hozzá tartozó pubot Mozorov Andrei, a tíz éve Magyarországon élő orosz belsőépítész és élelmiszeripari szakember alapította. Az itallap megtévesztő, a tényleges kínálat a pult mögött olvasható, fehér krétával felírva a fekete táblára. Sörkorcsolyaként kínálnak többek között sajt- és felvágottas tálat, lazacsteaket, fish and chispet és pizzákat. Mi első alkalommal tintahalkarikákat kértünk, ez mirelit áruból készült, megfelelt a célnak, de nem győzött meg. Második alkalommal jobban jártunk, a gumikesztyű társaságában felszolgált csirkeszárnyak frissek és szaftosak voltak, jó ízűek, különösen miután megforgattuk őket Juhász Kornél zentai csilitermesztő szinte mindig nálam levő Carolina Reaper – Trinidad Scorpion – Naga Ghost – Habanero szószában. Távozás előtt megleptek egy tál pelmenyvel, ami remek volt, ha netán félkész termék, akkor is. Ittunk dobozos kvaszt, merthogy azt is tartanak, Kveik sört, továbbá Csupor Marcival közösen főzött, Tropical Trappist névre hallgató belga IPA-t. Nagyon vagány hely a Parabolic Lazarus, jó szívvel ajánljuk minden sörrajongónak, aki érzi annak a varázsát, hogy azt a sört kortyolgathatja, ami néhány méterre tőle készült.