Hirdetés

A Káli-medencéből a Balaton-partra vezető főút mentén található zánkai Neked Főztem iskolapéldája a balatoni gasztrokultúra örvendetes megújulásának. Étel- és italkínálatára jellemző a minőségi gasztronómia négy alapelve: a regionalitás (Balaton-környéki alapanyagokból sütnek-főznek, balatoni borokat, tapolcai kisüzemi sört, környékbeli főzdék pálinkáit kínálják), a szezonalitás (az étlap, melynek egyes elemei akár napközben is változhatnak, az adott időszakban hozzáférhető alapanyagokat tükrözi), a tradicionalitás (kerülik a sznob bravúroskodást, ízeik helyi jellegűek, otthonosak) és a kreativitás (a közismert összetevőket ötletesen, egyedien társítják, a hagyományokra építve új ízharmóniákat létrehozva). Mindez biztos kezű, hozzáértő konyhatechnológiával, szakszerű, udvarias, jó ütemű, figyelmes kiszolgálással, korrekt ár-érték aránnyal párosul. A tárkonyos morzsával körített hideg szederleves, a joghurtos-kapros hideg töksalátával és fokhagymacsipsszel kísért fogasfilé, a sonkában sült, lecsóval és árpagyönggyel párosított harcsa, a rántott kecskesajt, az eperlekváros mártással kínált sült túrógombóc egyaránt hibátlan volt. A Neked Főztem tökéletes élményt nyújtott, bár nem foglaltunk asztalt – ami azért erősen ajánlott.

Korábban írtuk