„Mindannyiunkat foglalkoztat, hogy mi zajlik körülöttünk. Látjuk és érezzük a változásokat, amikhez hazánk, Európa és az egész világ próbál hozzászokni – és véleményünk is van minderről. Míg egyes dolgokban egyetértünk, más ügyekben éppen vitázni szeretünk; így haladunk életünk útján előre. Közösségünkben igyekszünk egymást segíteni, formálni, valódi hittel, kérlelhetetlen igényességgel, tökéletességre törekedve. Tapasztalataink szerint a világ hallatja hangját, de a keresztény, hazájához hűséges értelmiség sok helyzetben néma marad. Ahhoz azonban, hogy céljainkat beteljesítve magunkat, közösségünket és a világot segíteni tudjuk, szükséges kialakítanunk egy, »a valóság keresztény olvasatára« képes szemléletet” – olvashatjuk az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján. A 2018-ban alapított akadémia egyik kiemelt célja, hogy keresztény, hazájukhoz hűséges értelmiségieket képezzen, és akik a globalizmussal szemben felkészültek arra, hogy a magyar kultúrát, értékeket megvédjék.

Hirdetés

A most induló kis létszámú ingyenes képzésüknek a piliscsabai kollégium ad helyet, ahol a 10 hónap során a hallgatók teljes ellátásban és havi ösztöndíjban is részesülnek. A program a tanulmányutak, a tíz tanulmányi modul és a kollégiumi közösségi élet hármasának pilléreire épül. Az intenzív képzésnek köszönhetően a diákok olyan hazai és Kárpát-medencére kiterjedő civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak, továbbá olyan egyházi és közéleti személyek ajánlásait kaphatják meg, amelyeket más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosítana.

A színvonalra az olyan kvalifikált előadók és neves professzorok a garancia, mint Balog Zoltán teológus, református püspök, Csath Magdolna kutatóprofesszor, az MTA doktora, Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens, vagy Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus. Az élményalapú oktatás szerves részét képezi, hogy az előadások változatos napirendben és tematikus bontásban zajlanak, emellett a hallgatók több határon túli és belföldi tanulmányúton is részt vehetnek. A 21 és 35 év közötti keresztény, a társadalmi szerepvállalás iránt elkötelezett értelmiségi fiatalok jelentkezését 2022. augusztus 28-ig várják az akadémia honlapján – szenttamasakademia.hu.

Korábban írtuk